Здоров'я та смак

Не секрет, що овочі за своєю природою є здоровою їжею. У них мало калорій, багато мінералів, вітамінів, рослинних сполук, що володіють захисною функцією і мають багато клітковини. Розуміння важливості корисних для здоров'я сполук, що містяться в овочах, може послужити основою для розробки ще більш корисних для здоров'я культур. І все-таки, з погляду споживача, не це є найважливішим завданням. Овочі повинні бути апетитними, тобто, мати правильний баланс смаку, аромату і текстури. Задоволення від смаку овочів змушує нас вживати більшу кількість цих корисних продуктів.

Але створення гарного смаку – завдання не просте. Сприйняття смаку залежить від сотень генів, причому, значення має як їхнє поєднання, так і взаємодія. Ми взялися працювати над рішенням складного завдання ідентифікувати і регулювати велику кількість рослинних компонентів, від яких залежить смак і поживність плодів.

Одним з останніх результатів цієї роботи стала Маджента – лінія динь із чудовим ароматом, яскраво-оранжевих, хрустких, цукристих плодів, рівномірно солодких від скоринки до серцевини.

Ще одним прикладом став продукт, недавно запущений в Індії: два гібриди гострого перцю з більш сильним смаком відразу завоювали успіх у країні, де перець є важливим компонентом щоденного раціону.
Сайти країн

Сайти країн

Пошук